Bezorging door heel Europa
Gratis bezorging binnen NL&BE
Garantie? Minimaal 5 jaar lang!
Search

Veelgestelde vragen

Ja voor alle kantoormeubelen geldt een zichttermijn van 90 dagen

Geen enkele actie vereist! Elke bestelling die u plaatst, heeft automatisch een zichttermijn van 90 dagen.

Als u zich in die situatie bevindt, heeft u de mogelijkheid om het product te retourneren. Kijk op de retourpagina voor de beste stappen om te volgen.

Zodra u uw bestelling besteld, begint de zichttermijn te lopen.

Helaas is het niet meer mogelijk om een product terug te sturen na het verstrijken van de zichttermijn.

Bij een zichttermijn heeft u de kans om het product voorzichtig te bekijken en uit te proberen. Wij adviseren echter om het product niet gedurende de volledige 90 dagen te gebruiken, omdat dit mogelijk gebruikssporen kan veroorzaken.

Zodra u een aanvraag indient, nemen wij direct contact met u op om uw wensen te bespreken en onze visie te delen. 

  • We beginnen met een grondige inventarisatie van de huidige situatie, waarbij we uw wensen als leidraad gebruiken. 
  •  Op basis hiervan creëren we een indrukwekkend 2D of 3D interieurplan, waarin we de besproken visie en wensen tot leven brengen.
  • U ontvangt van ons een duidelijke offerte, waarin de volledige inrichting van het nieuwe plan is opgenomen. 
  • Zodra we uw akkoord hebben ontvangen, gaan we aan de slag. 
  • Ons team zorgt voor een nette en zorgvuldige oplevering van het project. 
  • Als extra service bieden we een training of cursus gezond en dynamisch werken in uw nieuwe werkomgeving, om het beste uit de inrichting te halen.

Voordat u uw kantoor (opnieuw) gaat inrichten, is het van belang om na te denken over de gewenste stijl. Maar welke stijlen zijn er eigenlijk beschikbaar? De belangrijkste stijlen om te overwegen zijn onder andere Scandinavisch, landelijk, industrieel, modern en fris. Bij kantoorinrichtingen bieden we een uitgebreid assortiment aan zowel nieuwe als refurbished producten die naadloos aansluiten bij elke interieurstijl. Als u een beeld wilt krijgen van een specifieke interieurstijl of wilt weten hoe een bepaalde stijl tot zijn recht kan komen in uw kantoorruimte, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of vraag een vrijblijvend interieuradvies aan! We staan graag voor u klaar om u te helpen bij het realiseren van uw ideale kantoorinrichting.

Zeker! Bij ons bent u aan het juiste adres voor de complete inrichting van uw kantoorpand, inclusief zit sta bureaus, kasten en kabelmanagement. En het beste van alles? We bieden dit alles aan tegen scherpe prijzen zonder tussenhandel. Aarzel niet om een vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen! We staan klaar om u te voorzien van een op maat gemaakt aanbod dat perfect aansluit op uw wensen en behoeften.

Alle kantoormeubelen die wij aanbieden zijn Arbo-gekeurd. Op verzoek kunt u alle relevante documenten bij ons inzien. U kunt erop vertrouwen dat onze meubels voldoen aan de geldende ergonomische normen en richtlijnen, waardoor u een veilige en comfortabele werkomgeving kunt creëren voor uzelf en uw medewerkers.

kantoorinrichtingen is dé voorloper op het gebied van duurzaamheid: met een uitgebreid en gevarieerd assortiment van milieuvriendelijke kantoormeubelen zijn we toonaangevend in duurzame kantoorinrichting. Wij zetten ons altijd in voor duurzaamheid en streven naar circulaire oplossingen. Door te kiezen voor onze producten draag je bij aan het Nationaal Programma Circulaire Economie en kun je genieten van een stijlvolle en toekomstgerichte werkomgeving.

Met meer dan 10 jaar ervaring in de branche kun je volledig vertrouwen op de kennis en expertise van onze adviseurs. We gaan altijd een stapje verder om uitstekende klantenservice en ondersteuning te bieden, van het eerste contact tot de oplevering van jouw droomproject. Bij kantoorinrichtingen ben je verzekerd van een partner die zich volledig inzet voor duurzaamheid en hoogwaardige kantoorinrichting.

Met ons ruime en gevarieerde assortiment zijn we in staat om het volledige kantoorpand binnen 2-4 weken na akkoord volledig in te richten. Het beste van alles is dat we dit doen met onze eigen voorraad en in eigen beheer. Dit betekent dat u kunt rekenen op persoonlijke en directe service van begin tot eind. Onze efficiënte aanpak stelt ons in staat om snel en doeltreffend te handelen, zodat uw kantooromgeving zonder vertraging een professionele en comfortabele uitstraling krijgt.

Op al onze kantoormeubelen zit minimaal 60 maanden garantie!

U kunt via e-mail een offerte aanvragen. (Info@kantoorinrichtingen.com)

Uw garantieperiode start zodra u het product ontvangt.

We communiceren dit altijd op de productpagina in de specificaties. U kunt het daar vinden.

Indien er een weekend tussen zit, kan de verwerking wat langer duren. Bovendien kan een defect zich niet altijd direct tonen tijdens het testen, waardoor we wat extra tijd nodig hebben voor een grondige beoordeling. We verzekeren u echter dat we ons uiterste best doen om u zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de voortgang en bevindingen. Uw geduld wordt gewaardeerd, en we zullen ervoor zorgen dat u tijdig updates ontvangt.

Gelieve ons binnen 48 uur op de hoogte te stellen door middel van een berichtje. Vergeet niet om uw ordernummer of factuurnummer te vermelden, samen met foto’s van de volledige zending, inclusief eventuele schade(s).

Beschadigingen die het gevolg zijn van eigen handelingen, zoals geschuurde zittingen door spijkerbroeken.

Zorg ervoor dat u controleert of de pakketbezorger misschien een briefje heeft achtergelaten of dat het pakket niet in de brievenbus ligt. Mogelijk is uw pakketje bij de buren afgeleverd of zal de bezorger het de volgende dag opnieuw proberen. Indien de bezorger al twee pogingen heeft gedaan om het pakket af te leveren, is de kans groot dat het pakket bij een PostNL pakketpunt in de buurt is afgeleverd. Deze informatie vindt u terug in de track & trace-gegevens. Als dit niet het geval is, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.

Het kan enige tijd duren voordat de pagina met uw track & trace-gegevens actief wordt. Bij PostNL is de track en trace meestal beschikbaar binnen een uur. Bij DPD kan dit zelfs tot 24 uur duren voordat de informatie beschikbaar is.

Indien u niet thuis bent, zal de bezorger proberen het pakket bij een van uw buren af te leveren. Als ook zij niet thuis zijn, zal de bezorger de volgende dag een nieuwe bezorgpoging doen. Als er dan nog steeds niemand aanwezig is, wordt het pakketje afgeleverd bij een afhaalpunt in de buurt. U kunt altijd via de track & trace zien waar uw pakket is afgegeven. Mocht er geen afhaalpunt beschikbaar zijn, dan wordt het pakket retour gestuurd naar ons, en zullen wij het opnieuw verzenden.

Indien er een vergissing is gemaakt tijdens het bestellen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Zelfs als u de track & trace-gegevens al heeft ontvangen, kunnen we nog wijzigingen aanbrengen. Mocht de vervoerder een fout constateren, dan zullen ze het pakket naar ons retourneren. Aarzel niet om altijd contact met ons op te nemen als er een vergissing is gemaakt. We helpen u graag verder.

Alle levertijden zijn zichtbaar op verzending en bezorging pagina.

Nee, het bezorgingstijdstip is afhankelijk van uw adres. U kunt up-to-date blijven via de track & trace-informatie.

Het is mogelijk dat een product wordt verzonden met een ander verzendbedrijf. Dit kan te maken hebben met eventuele drukte en verschillende pakketgroottes.

Zodra u de betaling heeft voltooid, wordt deze onmiddellijk verwerkt. Alleen bij ‘bankoverschrijving’ kan het wat langer duren, meestal 1-2 werkdagen, voordat de betaling verwerkt is.

Ja, u ontvangt altijd een factuur per e-mail. Als u deze niet kunt vinden, controleer dan voor de zekerheid uw spam-folder. Bij de betaalmethode ‘bestellen op rekening’ wordt de factuur samen met het product meegestuurd.

Indien uw betaling niet lukt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of chat. Wij staan klaar om u direct te helpen.

Bij al onze betaalmethodes ontvangt u uw bestelling even snel. Alleen bij ‘bankoverschrijving’ duurt het doorgaans zo’n 1-2 werkdagen langer voordat uw bestelling wordt verwerkt.

Nee, alle betaalmethodes zijn kosteloos! U kunt dus de methode kiezen die u het meest comfortabel vindt.

De Bas Kuiper Holding B.V. is ons bedrijf waaronder de website van kantoorinrichtingen.com valt.

Ja, u kunt betalen met Klarna. Klarna stuurt u een factuur, die u tot 30 dagen na ontvangst kunt betalen. Dit kan gemakkelijk via iDeal of bankoverschrijving. Daarnaast biedt Klarna een handige app waarmee u een mooi overzicht heeft van al uw bestellingen die u met Klarna hebt afgerekend. Het nadeel is dat Klarna alleen beschikbaar is in Nederland en België.

U ontvangt een e-mail van Klarna met een digitale acceptgiro. U kunt deze betalen via iDeal of bankoverschrijving naar het rekeningnummer van Klarna. De betaling dient dus niet naar ons te worden gedaan.

De gebruikelijke verwerkingstijd voor bankoverschrijvingen bedraagt doorgaans 1-2 werkdagen. Voeg deze periode toe aan de vermelde levertijd op onze productpagina om een idee te krijgen van het geschatte moment van levering van het product.

Bij Klarna heeft u als particulier de mogelijkheid om achteraf te betalen, waarbij u het aankoopbedrag aan Klarna voldoet. Daarentegen is de optie ‘Bestellen op rekening’ uitsluitend beschikbaar voor bedrijven, waarbij het verschuldigde bedrag rechtstreeks aan ons moet worden overgemaakt.

Absoluut. Als het aankoopbedrag nog niet is afgeschreven, kunt u de bestelling opnieuw plaatsen. Indien het bedrag al wel is afgeschreven, neem dan gerust contact met ons op, zodat we u kunnen assisteren.

Voor het merendeel van onze betaalmethoden, waaronder iDEAL, Paypal en Creditcard, werken we samen met Mollie als onze betrouwbare betaalpartner. Dankzij Mollie wordt uw betaling veilig en efficiënt verwerkt, waardoor we uw bestelling snel kunnen verzenden.

Dit kan bij 1 van de pakketpunten, die in de mail van het retourlabel staat vermeldt.

Nee dat is niet nodig! U kunt het label gewoon afdrukken met een gewone printer en het vervolgens met bijvoorbeeld transparante tape op de doos plakken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en indien mogelijk een foto naar ons telefoonnummer te sturen. Op afstand kunnen we vaak al beoordelen of het product wel of niet goedgekeurd zal worden.

Met een zichttermijn heeft u de gelegenheid om het product voorzichtig te inspecteren en uit te proberen. We adviseren echter niet om het product gedurende 90 dagen te gebruiken, omdat dit de kans op gebruikssporen aanzienlijk vergroot.

Search

Kantoorinrichtingen.com

Reageert vaak binnen 5 minuten..

Hallo 👋
Heeft u vragen? Aarzel niet om ons een bericht te sturen via WhatsApp. Wij staan klaar om u verder te helpen!