Bezorging door heel Europa
Gratis bezorging binnen NL&BE
Garantie? Minimaal 5 jaar lang!
Zoek
Steelcase Gesture Bureaustoel - Ergonomisch design voor ultiem comfort tijdens het werken.

Hoe Goed Is De Steelcase Gesture?

Picture of Bas Kuiper

Bas Kuiper

20 augustus 2023

Als je op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel die geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, is de Steelcase Gesture waarschijnlijk precies wat je zoekt. Met een prijs van 1200 euro of meer is de Steelcase Gesture een van de duurste stoelen die wij aanbieden in ons assortiment. Laten we eens nader kijken om te bepalen of de prijs het echt waard is.

Volledige Disclaimer: Wij zijn een kantoorinrichtingsbedrijf en verkopen enkele van de producten die we in onze blogs bespreken. Voor meer informatie over de producten die we verkopen, ons beoordelingsproces en waarom u ons kunt vertrouwen, kunt u terecht op: https://kantoorinrichtingen.com/

De Fabrikant Achter Steelcase

Steelcase werd opgericht in 1912 onder de naam Metal Office Furniture Company. Het eerste patent van het bedrijf was voor een metalen prullenbak, die was ontworpen om de veiligheid op kantoor te verbeteren. In de vroege jaren 1900 werd voor manden gebruikgemaakt van riet, wat een brandgevaar opleverde voor drukke steden. Al vanaf 1919 begon het bedrijf dealer netwerken te vormen en zijn kantoormeubilairproducten aan te bieden in de VS. In 1954 veranderde de naam in Steelcase Inc. en het merk bleef groeien. In 1998 werd Steelcase een beursgenoteerd bedrijf.

Geschiedenis Van Het Zitten

De ontwikkeling van de Steelcase Gesture was best bijzonder omdat Steelcase eerst keek hoe mensen het meest ergonomisch zaten om vervolgens daarop een mooi design te creëren. Steelcase had tot doel een product te creëren dat gebruikers zou ondersteunen, ongeacht lengte. Om een dieper inzicht te krijgen in de houding van gebruikers, voerden ze een uitgebreide studie uit met meer dan 2.000 mensen van over de hele wereld. Deze onderzoeksinspanningen onthulden negen nieuwe houdingen die werden aangenomen als gevolg van nieuwe technologieën. Deze innovatieve houdingen werden niet goed ondersteund door de bestaande zitoplossingen, wat leidde tot de ontwikkeling van de Steelcase Gesture bureaustoel.

Herkomst: Gemaakt in Mexico

Specificaties

 • Zithoogte: 41 cm – 52 cm
 • Zitdiepte: 40 cm – 48 cm
 • Zitbreedte: 49 cm
 • Armhoogte: 18 cm – 29 cm
 • Armbreedte: 26 cm – 57 cm
 • Rughoogte/breedte: 61 cm H / 41 cm B
 • Algemeen: 63 cm D x 69 cm B x 98 cm – 111 cm H
 • Gewichtscapaciteit: 181 kg
Nauwkeurige beoordeling van de prestaties en kwaliteit van de Steelcase Gesture bureaustoel.

Kenmerken

 • Verstelbare zithoogte
 • Verstelbare zitdiepte
 • 4D-armleuningen met een groot verstelbereik
 • Driepunts kantelvergrendeling
 • Verstelbare lendensteun (optioneel)
 • Flexibele rugleuning die met u meebeweegt
 • Gewichtscapaciteit van 181 kg
 • Startprijs 2023 – 1.107,00 Euro (Koop op Amazon)

Retourbeleid

Alle Steelcase Gesture stoelen worden geleverd met een retourgarantie van 30 dagen. Dit omvat gratis retourzending en geen gebruikskosten. De stoel moet in nieuwe staat en in de originele verpakking worden geretourneerd om een volledige terugbetaling te ontvangen.

Garantie

De Steelcase Gesture wordt geleverd met een van de beste garanties in de branche. Het frame van de stoel is gedekt voor de levensduur van de oorspronkelijke eigenaar. De mechanismen, gasveren, armleuningen, schuimvulling en wielen zijn gedekt voor een periode van 12 jaar. Deze garantie is geldig ongeacht het gebruik, wat betekent dat de stoel geschikt is voor 24/7 gebruik.

Onze Refurbished Steelcase stoelen hebben 60 maanden garantie!

Verzending

Bij bestelling in kleine hoeveelheden kan de Steelcase Gesture stoel worden verzonden via de post. Onze stoel werd geleverd in een zeer grote doos met handvatten en woog ongeveer 31,8 kg. In de doos wordt de stoel in een plastic zak geplaatst om hem schoon te houden en de kans op krassen op het oppervlak te verminderen. Er is een groot kartonnen stuk bijgevoegd, samen met een zak lucht, om de stoel op zijn plaats te houden. Over het algemeen was de stoel zeer goed verpakt en zou in perfecte staat moeten aankomen.

Nieuw niveau van ergonomisch comfort: Steelcase Gesture bureaustoelen voor gezonde en productieve werkomgevingen.

Montage

Een van de dingen die we echt waarderen aan de Steelcase Gesture stoel, is het feit dat hij volledig gemonteerd wordt geleverd. Het enige dat je hoeft te doen, is de stoel uit de doos halen en wegtrekken van de minimale verpakking. Als je helemaal niet van montage houdt, is dit een van de beste producten in de categorie, omdat er geen montage nodig is.

Bouwkwaliteit Van De Steelcase Gesture

Net als de Steelcase Leap stoel gebruikte de Steelcase Gesture behoorlijk wat plastic componenten. Laat je hierdoor echter niet misleiden, de stoel was nog steeds solide en goed gebouwd. De meeste plastic componenten werden gebruikt voor flexibiliteit in de stoelleuning of om metalen componenten af te dekken. Een ding waar we altijd op letten bij plastic componenten is hoe goed ze zijn afgewerkt en of ze goed in elkaar passen. Op beide gebieden presteerde de Steelcase Gesture uitstekend.

Bereik van Gebruikers

Als je op zoek bent naar een stoel die voldoende aanpasbaar is om de meeste gebruikers te passen, is de Gesture verreweg de beste die we hebben getest. De hoogteverstelling van de zitting op de Gesture is standaard van 41 cm tot 53 cm, waardoor deze geschikt is voor het 5e tot 95e percentiel zonder problemen. In combinatie met een zitdiepte verstelling voor kortere en langere benen, zou je geen problemen moeten hebben om een comfortabele zithouding te vinden met de Steelcase Gesture. Het geheim om de gebruikersscore te maximaliseren, zit in de armleuningen. Hoewel veel armleuningen op de lijst 4-voudige aanpassing omvatten, bood geen enkele de bewegingsvrijheid die te vinden is op de Gesture. Er is zoveel flexibiliteit met de armleuningen dat alle typ-/werkposities op de juiste manier ondersteund zouden moeten worden.

Zitcomfort

Omdat zitcomfort een subjectieve kwestie is, zorgen we er altijd voor dat we het gemiddelde nemen van de mensen in ons kantoor. Iedereen kreeg de kans om gedurende een langere periode in de Steelcase Gesture te zitten voordat ze het zitcomfort beoordeelden. Toen alles gezegd en gedaan was, kreeg het een ruim voldoende.

Het niet hebben van een dik gevoerde zitting kan sommige gebruikers afschrikken, maar uiteindelijk zou het moeten gaan om goede ondersteuning. Het zitkussen van de Steelcase Gesture stoel is minder dan 5 cm dik, maar biedt nog steeds uitstekende ondersteuning voor meer dan 8 uur per dag zitten. Ik heb persoonlijk ongeveer drie weken in de stoel gezeten en had geen problemen met drukpunten bij langdurig zitten.

Optimale ergonomie en comfort: Ontdek de Steelcase Gesture ergonomische bureaustoel.

Ondersteuning van de Rug

Een van de eerste dingen die me opviel aan de Steelcase Gesture was dat de verstelbare lendesteun niet erg uitgesproken leek. Dit kan een goede of een slechte zaak zijn, afhankelijk van hoe ondersteunend het voor jou aanvoelt. Hoewel je het lendesysteem kon voelen, was het niet zo sterk als bij de Steelcase Leap.

De rug bood wel goede ondersteuning. De rugleuning is hoog en als iemand van190 cm, had ik goede ondersteuning in het bovenste gedeelte van mijn rug als ik achterover leunde in de stoel. Er waren geen ongemakkelijke drukpunten of gebieden die oncomfortabel waren. Als je langer bent dan 1,93 meter, zou je kunnen merken dat het bovenste gedeelte van de rugleuning je schouders raakt.

Ik vond de manier waarop de rugleuning bewoog interessant. In de rechtop vergrendelde positie was er nog steeds enige beweging mogelijk. Als je op zoek bent naar een stoel die in een perfect rechtopstaande positie vergrendelt, zal de Gesture dat niet doen. Als je merkt dat je meer beweegt, heeft de rugleuning een prettige en unieke flexibiliteit van het middelste naar het bovenste deel van de rugleuning.

Comfort van de Armleuningen

De Gesture wordt standaard geleverd met 4-voudig verstelbare armleuningen die anders zijn dan alles wat we eerder hebben gezien. De armleuningen van de Gesture bieden gebruikelijke aanpassingen, waaronder hoogte, breedte, diepte en draaiing. Het echte verschil is hoe breed instelbaar ze zijn. Er is een verbazingwekkende 26 cm aan breedteverstelling, wat ondersteuning biedt van 26 cm tot 57 cm breed (aan de binnenkant). In combinatie met 11 cm hoogteverstelling en de diepte-/draaifuncties kan de Gesture arm-/schouderondersteuning bieden als geen andere stoel die we hebben getest.

Ergonomische Aanpassingen

Met bijna elke aanpassingsmogelijkheid aangevinkt, kwalificeert de Steelcase Gesture zich als een volledig geladen ergonomische stoel. Alleen de hoogteverstelling van de rug ontbrak bij de Gesture. Net als bij de Steelcase Leap was de manier waarop de rug aan de zitting was bevestigd waarschijnlijk de reden hiervoor. Steelcase wilde een unieke beweging creëren die nodig was om de 9 extra houdingen van het moderne kantoor aan te pakken. Dit betekende dat de rugleuning met de gebruiker mee moest bewegen, terwijl de zitting stabiel moest blijven.

Zoals met elke aanpassing is het belangrijk dat u de tijd neemt om elke aanpassing correct te maken. Wat het nut is van 4D-armleuningen als ze niet op de juiste manier zijn ingesteld? Neem de tijd om de armleuningen op de juiste hoogte en breedte in te stellen om een goede ondersteuning van de schouders en ellebogen te garanderen. Als je te lang of te kort bent voor de Gesture, kan de zitschuifregelaar je helpen om de juiste hoeveelheid ondersteuning in je onderrug te krijgen. Het zal ook helpen om de rug op de juiste plek te krijgen.

Koop Een Steelcase Gesture Bij Chair Design


Bij Chair Design presenteren wij een ruim assortiment Steelcase bureaustoelen, waaronder de Leap V2, Think V2 en Gesture bureaustoelen. Deze zijn beschikbaar in zowel nieuwe als refurbished staat. Als je een specifieke stoel zoekt die niet in ons aanbod vermeld staat, aarzel dan niet om contact op te nemen. Houd er rekening mee dat onze website mogelijk niet altijd volledig actueel is.

Conclusie:

Het is de perfecte stoel voor iemand die bereid is te investeren in een hoogwaardige stoel die lang meegaat en volledig aanpasbaar is. Het ergonomische ontwerp, de aanpassingsmogelijkheden en de bouwkwaliteit maken het een uitstekende keuze voor mensen die lange uren achter een bureau doorbrengen. Hoewel de prijs aan de hoge kant is, krijg je zeker waar voor je geld met de Steelcase Gesture stoel.

Meer Blogs lezen:

Deze blog delen

De laatste blog posts

Bekijk de laatste industry nieuws, weetjes, technologie en meer.

Zoek

Kantoorinrichtingen.com

Reageert vaak binnen 5 minuten..

Hallo 👋
Heeft u vragen? Aarzel niet om ons een bericht te sturen via WhatsApp. Wij staan klaar om u verder te helpen!